Mentorwerk

Veranderingen in gemeente Zaanstad:

Vanaf 1 januari 2014 wordt de hulp - en dienstverlening in de gemeente Zaanstad vanuit Sociale Wijkteams aangeboden. De SMD vormt samen met de fusiepartners Welsaen en Evean vijf sociale wijkteams in de gemeente Zaanstad. Een sociaal wijkteam biedt ondersteuning op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen (waaronder schulddienstverlening), wonen, geestelijke gezondheidszorg en gezinsrelaties.

Dit heeft ook consequenties voor het Mentorwerk in gemeente Zaanstad. Deze ondersteuning wordt vanaf 2014 vanuit de Sociale Wijkteams gegeven.

 

In de regio Purmerend kunnen inwoners nog altijd gebruik maken van het mentorwerk en sterk netwerk. Daar verandert voorlopig niks.

 

Behoefte aan gezelschap? Een luisterend oor? Een maatje om mee te praten, fietsen, wandelen, gezellig winkelen?

 

Voor veel mensen is dit vanzelfsprekend, maar voor u misschien niet...

 

Het Mentorwerk is er voor mensen die moeite hebben zich staande te houden. U vindt het wellicht moeilijk zelf contacten aan te gaan of activiteiten te ondernemen, terwijl u daar wel behoefte aan hebt. Het Mentorwerk brengt u in contact met een vrijwilliger (mentor), die regelmatig bij u op bezoek komt, of met wie u samen op pad kunt gaan. Een maatje die in moeilijke tijden een steuntje in de rug is.

 

Marianne (deelnemer): “Ik vind het fijn dat Mirjam bij mij langs komt, we gaan dan samen naar de markt en drinken na afloop een kopje koffie. Zonder haar zou ik thuis zijn gebleven.’’

 

 

Deelnemen aan de maatschappij

Het Mentorwerk stimuleert mensen de regie over hun eigen leven te houden of (weer) te verkrijgen om zo deelname aan de samenleving weer mogelijk te maken. Onze deelnemers zijn door verschillende gebeurtenissen in het leven kwetsbaar geworden of in een isolement geraakt. Door een juiste match op basis van hobby's, talenten, tussen vrijwilliger en deelnemer, wordt het weer mogelijk om deel te nemen aan de maatschappij. Voorop staat 'gewoon' sociaal contact (geen hulpverlening).

 

 

Aad (mentor): 'Ik probeer mijn maatje bewust te maken dat ze weer iets van haar leven kan maken"

 

 

Aanmelden:

Iedereen die in de regio Waterland woont, kan een mentor aanvragen.  Er zijn geen kosten verbonden en u heeft geen verwijzing nodig. Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en wordt samen met u bekeken of een mentor iets voor u is.

 

Contact

 

 

Lijkt het u leuk om mentor te worden? Kijk op werken als vrijwilliger!