Vrijwilligerswerk bij de SMD

Veel mensen wachten op u!

 

 

Vrijwilligers

Woont u in één van de volgende gemeenten: Purmerend, Edam-Volendam, Beemster, Waterland, Wormerland, Zeevang, Oostzaan of Landsmeer, dan kunnen wij uw hulp als vrijwilliger goed gebruiken!

Een samenleving waarin mensen zorgen voor elkaar, zodat niemand er alleen voor staat. Dat is waarvoor de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek-Waterland zich sterk maakt. Dit doen we met de hulp van meer dan 400 onmisbare vrijwilligers in 20 verschillende soorten banen. Draagt u ook graag uw steentje bij? Bij de SMD ontvangen we u met open armen. Iedereen die zich belangeloos inzet voor een ander is goud waard.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of wilt u meer informatie, belt u dan met:

0299 439 279 of stuur een mail naar: vrijwilligerssecretariaat@smdzw.nl

 

Zaanstad
Vanaf 1 januari 2014 wordt de hulp - en dienstverlening in de gemeente Zaanstad vanuit Sociale Wijkteams aangeboden. De SMD vormt samen met de fusiepartners Welsaen en Evean vijf sociale wijkteams in de gemeente Zaanstad. Een sociaal wijkteam biedt ondersteuning op het gebied welzijn, zorg, werk & inkomen (waaronder schulddienstverlening), wonen en gezinsrealties.

 

Woont u in de gemeente Zaanstad en overweegt u vrijwilligerswerk te gaan doen, neemt u dan contact op met het sociale wijkteam in uw wijk. Op onze pagina over de sociale wijkteams vindt u meer informatie. Of neemt u eens een kijkje op BUUV van gemeente Zaanstad!

 

Twee vrijwilligers aan het woord

 

 

28 september 2013 vierde het Wijksteunpunt Purmer Noord zijn 10-jarig jubileum. Twee vrijwilligers waren er vanaf het eerste uur bij.  Dagmar van Alphen (58) en Lenie van der Wal (80) vertellen over hun ervaringen.

 

Dagmar vertelt: “Ik woon ‘om de hoek’. Toen ik 10 jaar geleden de verbouwingswerkzaamheden zag werd ik nieuwsgierig. Toen duidelijk werd dat de SMD er een wijksteunpunt ging vestigen en dat vrijwilligers werden gevraagd heb ik me aangemeld. Het begon met één dagdeel per week op de receptie, maar al heel snel werden dat twee dagdelen, en toen drie….”

 Ze is een behoorlijk actieve vrijwilliger:

  • gastvrouw bij 'Bewegen voor ouderen'
  • inkoop en hulp bij de maandelijkse bingo
  • beheer kas en financiële administratie
  • organisatie jaarlijkst uitstapje

Kortom, je kunt wel stellen dat Dagmar een allround medewerkster is, onbezoldigd maar onbetaalbaar!

 

Lenie: “Ik woon ook in de buurt. Ik zag destijds in een krantje een oproep voor vrijwilligers en ben er op af gestapt. Ik ben een dagdeel in de week gastvrouw. Dat betekent dat ik voor de koffie en thee zorg voor de cursisten die op die middag ‘in huis’ zijn.”

 

Voldoening

Dagmar: “Ik vind het heerlijk als ik iemand kan helpen die op de receptie met een probleem bij mij komt. Het komt wel voor dat ik getrakteerd word op gebak door een dankbare cliënt, en dat is helemaal kicken! Verder vind ik het fijn om zelfstandig allerlei zaken te regelen en van alles op de hoogte te zijn.”

 

Lenie: “Ik behoor qua leeftijd inmiddels zelf tot deze doelgroep. Helaas heb ik het afgelopen jaar nogal wat meegemaakt. Ik heb veel in het ziekenhuis gelegen en allerlei behandelingen moeten ondergaan. Ik kon daardoor mijn taak als gastvrouw lange tijd niet vervullen. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met mij en kan ik binnenkort weer beginnen. Ik ben enorm dankbaar voor alle steun en hulp die ik heb gekregen van bezoekers en medewerkers.”