Reorganisatie van Welsaen en SMD gaat nieuwe fase in

Het integratieproces van Welsaen en SMD gaat een nieuwe fase in. Vanaf 1 december 2013 gaat interim manager mevrouw Crista Vonkeman Karaca de vernieuwde Welsaen en SMD-organisatie operationeel inrichten. Door de Europese aanbesteding voor sociale wijkteams is de transitie van Welsaen en SMD veel sneller gegaan dan in de zomer van 2013 nog werd gedacht. Crista Vonkeman heeft veel ervaring met dit soort operationele processen. Met de OR van Welsaen en SMD is overlegd over haar tijdelijke benoeming.

Bij de start van het transitieproces is afgesproken dat in de nieuwe organisatie de directeursfuncties komen te vervallen. Per 1 december a.s. legt Hans Buijing daarom zijn functie als directeur van Welsaen neer. Hij blijft nog enige tijd als inhoudelijk adviseur strategische vraagstukken WMO aan de organisatie verbonden. Met de directeur van SMD worden hierover gesprekken nu gevoerd.


Over Crista Vonkeman
Crista Vonkeman (1957) heeft jarenlange ervaring als bestuurder en manager in de welzijnssector bij meerdere organisaties. Op dit moment is zij associé bij Bosman & Vos