Landsmeer: Mantelzorgondersteuning

Zorgt u intensief en langdurig voor een naaste met een chronische ziekte, handicap, verslaving of beperking? Dan bent u mantelzorger. Eén op de vijf Nederlanders is mantelzorger voor een familielid, partner of goede vriend. Mantelzorg is overal en van alle leeftijden.
Heeft u een vraag op het gebied van mantelzorgondersteuning, dan kunt u terecht bij onze mantelzorgconsulenten.

Onze mantelzorgconsulenten organiseren regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. Hier kunt u terecht voor een praatje met lotgenoten, informatieve bijeenkomsten en ontspanningsactiviteitein.

Bijeenkomsten voor mantelzorgers
Mantelzorgers zijn erg belangrijk in onze samenleving, zij helpen anderen om hun zelfredzaamheid te vergroten en ook als dat niet meer kan, staan zij hun naaste bij. Maar mantelzorg is ook zwaar en om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken, is het belangrijk dat zij tijd nemen voor zichzelf en af en toe wat tips krijgen om het zichzelf makkelijker te maken. SMD organiseert speciaal voor mantelzorgers regelmatig en in samenwerking met andere organisaties bijeenkomsten, workshops en cursussen.

Elke 1ste woensdag van de maand is er van 12.30-16.30 uur inloopspreekuur in Middelpunt, Ds. M.L. Kingstraat 2, Landsmeer.

Cursus Omgaan met dementie

Voor partners van mensen met een vorm van dementie

Dementie is een ingrijpend proces, zowel voor de dementerende zelf als voor zijn of haar naaste(n). Dementie gaat vaak gepaard met veranderend gedrag, dit roept veel vragen op en maakt onzeker. Wat betekent dementie voor u als naaste mantelzorger en hoe kunt u hiermee omgaan?
Bij deze cursus krijgt u handvatten hoe met de ziekte en het veranderd gedrag om te gaan. Daarnaast komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • vormen van dementie;
  • fasen van beleving in het dementieproces;
  • adviezen in de omgang en benadering;
  • zorgaanbod thuis en buitenshuis;
  • persoonlijke ervaringen en emoties.

Deze 6-delige cursus is gebaseerd op een belevingsgerichte benadering en is onder leiding van een casemanager van de Zorgcirkel en een mantelzorgconsulent van SMD.

Data: volgt nog
Kosten: € 15,- (voor de hele cursus)
Locatie: volgt nog
Adres: Landsmeer

Relevante cursussen
Omgaan met dementie
Voor volwassen kinderen van een ouder met een vorm van dementie
Locatie: Purmerend
Startdatum volgt nog.

Omgaan met dementie
Voor partners van iemand met een vorm van dementie.
Locatie: Purmerend
Voor meer informatie, klik hier

Paasworkshop en high tea

Deze keer staat de inspiratiebijeenkomst in het teken van  Pasen. We gaan genieten van een high tea en we gaan creatief aan de slag om een mooi paaswerkstuk te maken, voor uzelf of om een ander cadeau te geven. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Odion.
Een inspiratiebijeenkomst is dé ontmoetingsplek voor mensen die intensief en langdurig voor een gehandicapte of ernstig zieke naaste zorgen. Iedere inspiratiebijeenkomst wordt gekoppeld aan een thema en biedt ruimte voor gezelligheid, om contacten leggen en informeel met elkaar praten.

Datum: maandag 21 maart
Tijd: 13.00-15.30 uur
Locatie: Dienstencentrum Landsmeer
Adres: Dr. M.L. Kingweg 2B, Landsmeer
Aanmelden via: p.viereck@smdzw.nl o.v.v. paasworkshop Landsmeer of bel 0299-439279